Technische wijziging van anomalie (630204) die statuut als zelfstandige controleert

PensionPro

De anomalie 630204 (in domein ZS BL of ODSE) is begin dit jaar geïmplementeerd met het oog op het optimaliseren van de datakwaliteit in db2p. De anomaliecontrole blokkeert aangiftes AccountState (vanaf 1/1/2021) die ingediend worden voor aangeslotenen (in het domein ZS BL of ODSE) waarvoor geen loopbaan als zelfstandige gekend is in het jaar voorafgaand aan het jaar waarop de AccountState betrekking heeft (EvaluationDate).

Door een technische fout blokkeerde anomalie 630204 ten onrechte bepaalde aangiftes AccountState met evaluatiedatum 01/01/2021 voor aangeslotenen die in 2020 voor het eerst werden ingeschreven als zelfstandigen. Deze technische fout is nu verbeterd en opgelost en het is opnieuw mogelijk om deze AccountStates correct aan te geven.

Voor aangiftes die ten onrechte geblokkeerd zijn omwille van deze technische fout (dus enkel voor aangeslotenen die pas in 2020 als zelfstandige begonnen), zal er een nieuwe aangifte moeten gebeuren. Bedankt voor jullie begrip en alvast onze excuses voor dit ongemak.