UPDATE : Vertraging bij de verwerking van aangiftes in Productie

logo

Als gevolg van de simultane ontvangst (in productie) van meerdere zeer grote aangiftebestanden sinds eind juni (deadline aangiftes Deposit), hadden wij een achterstand (Backlog) bij de verwerking van de aangiftes Deposit. Deze aangiftes zijn nu volledig verwerkt. De vertraging zal aan FSMA worden meegedeeld en zal bij haar controles in aanmerking worden genomen.

Door de nieuwe toestroom van de aangiftes AccountState (net na de backlog veroorzaakt door de massale toestroom van de aangiftes Deposit), hebben wij momenteel nog te maken met een backlog bij de verwerking van de aangiftes AccountState. Er is helaas geen interventie mogelijk, het systeem werkt correct en blijft de aangiftes verwerken.

We kunnen geen indicatie geven wanneer de backlog verwerkt zal zijn. De pensioeninstellingen zullen echter (zoals gebruikelijk) een antwoord op hun aangiftes ontvangen zodra deze zijn verwerkt.

Om verzadiging en vertragingen bij de verwerking van aangiftes te voorkomen, raden we de instellingen aan om te anticiperen en niet alles in de laatste week voor de deadline aan te geven. Wij adviseren ook om grote bestanden (meer dan 100.000 aangiftes) te vermijden.  

Wij verontschuldigen ons voor het ongemak.